Home / CrossFit

CrossFit

Wat is CrossFit?

CrossFit is een ondersteuning voor je totale fitheid. Het is niet gericht op één specifieke situatie of toepassing. Met CrossFit creëer je een fitheid die niet alleen in fysiek zware beroepen en sport voordelen biedt, maar ook tijdens het dagelijks leven op straat of in huis. Een belangrijke gedachte binnen de sport is dat er niet gespecialiseerd wordt op één specifiek onderdeel. Dat leidt namelijk snel tot eenzijdige fysieke ontwikkeling. CrossFit combineert kracht met flexibiliteit en conditie. Daarom is het de ideale sport om te werken aan een fit en gezond lichaam. 

Waarom CrossFit?

CrossFit werkt niet met apparaten. We gebruiken functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is: tillen, gooien, springen, rennen. Daardoor versterken we je prestatievermogen op alle tien de dimensies van fitheid: uithoudingsvermogen van hart, bloedvaten en ademhalingsstelsel; weerstandsvermogen; sterkte; flexibiliteit; kracht; snelheid; coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid.

Hoe wij er over denken

Wij geloven niet in specialisatie en houden niet van routine. Een eenzijdige ontwikkeling zal je vroeg of laat op gaan breken. Verveling ligt op de loer. Dat maakt onze lessen elke dag anders, maar altijd intensief. Door de intensiteit van de trainingen worden zowel je fysieke conditie als ook je mentale veerkracht versterkt. Wij bieden de lessen op elk niveau aan, zodat echt iedereen mee kan doen.

Blijven veranderen

Het leuke aan CrossFit is dus dat elke oefening en elke training anders is. Daar zorgen onze trainers voor. Je hebt steeds nieuwe uitdagingen en raakt niet in een sport-sleur. Daarnaast is het zo dat jouw lichaam niet ‘went’ aan een bepaalde manier van sporten. Het lichaam past zich steeds aan een nieuwe situatie aan.

Jezelf verbeteren staat centraal

Binnen CrossFit zul je merken dat je vooral veel aan je zwakke punten zult werken. Wanneer je een work-out doet zijn er altijd onderdelen die je goed af gaan en onderdelen die je minder goed afgaan. Je werkt dus vanzelf aan je verbeterpunten. Onze trainers zijn er om je hierbij te helpen met tips en ondersteuning. Kom jij jezelf ook verassen?

CrossFit vs. fitness

Wellicht zijn er wat elementen binnen krachttraining die terugkomen bij CrossFit, maar het is toch een hele andere manier van sporten. De intensiteit ligt een stuk hoger en daarom is het extra belangrijk dat oefeningen juist worden uitgevoerd. Daarom is de begeleiding van onze trainers ook van zulk groot belang! Ze leren je goed op de uitvoering te letten en hierdoor kun je oefeningen beter doen en er meer resultaat uit halen.  

CrossFit vs. fitness

Wellicht zijn er wat elementen binnen krachttraining die terugkomen bij CrossFit, maar het is toch een hele andere manier van sporten. De intensiteit ligt een stuk hoger en daarom is het extra belangrijk dat oefeningen juist worden uitgevoerd. Daarom is de begeleiding van onze trainers ook van zulk groot belang! Ze leren je goed op de uitvoering te letten en hierdoor kun je oefeningen beter doen en er meer resultaat uit halen.  

Belangrijke begrippen

Je hebt het vast wel eens gehoord: WOD, AMRAP of AFAP. Maar wat betekent het nu eigenlijk?

WOD

WOD staat voor Workout Of the Day. Van de dagelijkse workout worden vaak de resultaten bijgehouden om er wat competitie aan toe te voegen. Ook kun je hierdoor later bekijken of je de score kunt verbeteren. 

AFAP

Dit staat voor As Fast As Possible. Zo snel mogelijk dus. Wat is jouw snelste tijd? 

AMRAP

Dit staat voor As Many Rounds As Possible. Zo veel mogelijk rondes van een workout doen dus. De tijd is niet belangrijk. Hoeveel rondes houd jij het vol?

EMOM

Het begrip EMOM staat voor Every Minute On the Minute. Dit is een oefening voor de kracht. Oefeningen met hele zware gewichten worden een aantal keer per minuut uitgevoerd (bijvoorbeeld 2 tot 5 herhalingen). 

Mag ik ook zelf trainen? 

Ja dat kan in onze Open Gym. Het is echter wel aan te raden eerst reguliere lessen te volgen. Pas wanneer je de basistechnieken goed onder de knie hebt, kun je zelf aan de slag. De trainingen zijn op hoge intensiteit, daarom is het belangrijk dat je ze goed blijft uitvoeren ook wanneer je vermoeid raakt. De techniek is erg belangrijk en onze trainers zijn er voor opgeleid jou dit goed bij te brengen. 

Ben je al wat meer ervaren? Dan kun je Open Gym boeken net als de gewone lessen. Lees meer op de pagina Open Gym

CrossFit iets voor jou?

Dat kun je het beste zelf ervaren! Dus waarom kom je niet een vrijblijvend proeflesje doen? We heten je van harte welkom. Meld je snel bij ons aan en we plannen een juist tijdstip in!

Raak je snel geblesseerd bij CrossFit?

Je hoort nog wel eens dat mensen snel geblesseerd raken bij CrossFit. De manier van sporten is vrij intensief en daardoor is de kans aanwezig dat je een blessure oploopt. Daarom is het extra belangrijk dat jouw techniek van het uitvoeren van oefeningen juist is. Onze trainers helpen je daar in. Op het moment dat je vermoeid raakt, is het belangrijk dat je nog steeds de oefeningen juist afwerkt.

Fysiotherapie in huis

Mocht je onverhoopt toch tegen een probleem aanlopen dan is onze fysio er om je van advies te voorzien. Onze fysiotherapeut werkt sowieso nauw samen met onze trainers om er voor te zorgen dat er op een juiste en verantwoorde manier getraind wordt. Heb je vragen? Dan kun je bij hem terecht!

Benieuwd naar CrossFit in Dronten bij Silverback? Draai vrijblijvend een proefles! 

Chat openen
Hulp nodig?
Hoi!

Leuk dat je op onze website bent. Heb je vragen? Stel ze ons gerust via WhatsApp. We helpen je graag.

Sportieve groet, Silverback